keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Opiskeluongelmia ja -ratkasuja

Oon tässä nyt pari viikkoa miettiny että mihinhän sitä ens syksynä alkais. Mulla kävi nimittäin niin että unohin sivuaineitten ilmottautumisajat ja lähin liika myöhään kyselemään niitten perään. Mulle kauniisti ilmotettiin yliopistolta että voi harmi, parempi onni ens keväänä. Tai maksa opiskelustas avoimessa, hähää.
Noh, tuli sitten parin viikon paniikki että mitäs hittoa mä nyt sitten syksyllä puuhailenkaan. Mutta!
Löysin nyt onneks järkeni ja tajusin että etnologia on vapaa sivuaine. Siitä haaveilin jo kaks vuotta sitten, en vaan ottanu asiakseni. Onneks, nyt voin lukea sitä. Lisäks ois eessä pro-semma ja loput saksan kurssit, eli ne kolme perusopintokurssia että saan sen viralliseks sivuaineeks. Sen enempää en kyllä saksaan aio koskea. Hyite.

Ja lisäks oon keksiny.... Viittomakielen! Sitä kyllä aion ottaa alkeiskurssin. En tiiä onko pelkistä alkeista juuri mitään hyötyä, mutta avartaa se ainakin maailmankuvaa kummasti.
Joten nyt mun syksyni on suunniteltu ja oon taas ihan levollinen ja onnellinen.

Täällä on kuuma. Ihan sairaalloisen kuuma. Eillen heitti jotain kolmeakymmentä astetta ja itehän esim. hikosin kun hullu. Varmasti kolme litraa. Huh. Vaikka on se mukavaa ettei oo kylmä. Suomessa kumminkin sitten saa valittaa että palentuu. Toivottavasti jatkuu helle vielä viis viikkoa, sitten saa tulla Saksaan mitkä kelit lystää. Tämä lähtis nimittäin Suomeen syömään porkkanoita pellosta.

Uijui, nyt kuulostaakin taas Suomalaistuminen mukavalta kun ei tarvi panikoida. Pari viikkoa olinkin ihan kummissani ja tiedoton. Vaikka on täällä ihan mukavaa mutta ryökäleen turhalta tämä toinen semesteri on tuntunu. Kurssit on jees, mutta kun ei tiiä saako niitä hyväksluettua back home niin typerältä meinaa tuntua. Mutta voin lohduttautua ajatuksella että tiiän enemmän Applied Linguisticsistä ja Multicultural matskuista kun muutama muu Jyväskylässä. Kai siitä jossain välissä on hyötyä. Vielä kun sais sen pro-semman aiheen samaa liippaamaan niin aijai ois maukasta.

Alkaa myös olemaan ihmisiä sopivasti ikävä. Kattelee feispuukista kuvia ja on että oispa mukava nähä noitakin ja ainiin, kohta näänkin. Hih.

Kas, kerrankin oon Saksassa hyvällä päällä. Mukavaa.
Nytpä lähenkin lukemaan ens tunnin tekstejä, näätäilen tällä kertaa vaan tietokoneluokassa kun on neljä tuntia vapaata luentojen välillä enkä jaksanu lähteä kämpille välillä. Ohjelmassa siis sumppia ja Language Attrition ja Language Production & Perception. Nom.

1 kommentti:

  1. Hihii, mäkin unohin ilmottautua syksylle, mut onneks vielä elokuussa ehtii jos muistaa :D Mitä porkkanoita, meiänhän pitää mennä heti kiinalaiseen ku tuut takasin! :P Täälläkin on sua ikävöity mutta pian ei enää tarvi. Outoa aatella, että ensin oot vuoden pois ja sit tuutkin samaan kämppään vuodeks.

    VastaaPoista